Avalis ajorna 6 mesos el cobrament de les comissions als seus socis

 

avalis tw2


• El cobrament de les quotes d’abril, maig i juny es posposarà

 

Barcelona, 31 de març de 2020.- Avalis de Catalunya, SGR ha aprovat l’ajornament de les comissions dels seus socis per 6 mesos, atesa la situació derivada de l’Estat d’alarma per la pandèmia del COVID-19 a l’espera que la situació es pugui normalitzar.

Així totes les comissions que s’havien d’atendre durant els mesos d’abril , maig i juny es posposaran als mesos d’octubre, novembre i desembre.

El conseller delegat d'Avalis de Catalunya, Josep Lores, ha explicat que l'objectiu d'aquest ajornament és “ajudar als nostres socis que puguin veure's afectats pel Covid-19 a alleugerir les seves despeses imminents”.

__________________________________________________________________

Avalis garanteix el 100% dels préstecs per dotar de liquiditat a pimes i autònoms afectats per la situació del COVID-19

avMans2


• L’import dels préstecs garantits es situarà entre els 50.000 i el 1.000.000 d’euros

• Les operacions fins a 5 anys podran incloure 1 any de carència


Barcelona, 31 de març de 2020.- Avalis de Catalunya, posa en marxa la línia de finançament “Linia Liquiditat 100%” per cobrir necessitats de circulant d’autònoms i empreses que s’hagin vist afectades per la situació de pandèmia del COVID-19. Aquest finançament ha d’estar vinculat, també, al manteniment de llocs de treball.

Els préstecs, que es formalitzaran a través de les diferents entitats financeres, comptaran amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya. En concret, per préstecs entre 50.000 euros i 1.000.000 d’euros. Pel que fa al termini, les empreses podran demanar els crèdits entre 24 i 60 mesos, amb fins a 1 any de carència inclòs.

Destaquem que la tramitació d’aquest aval és compatible amb un expedient de regulació temporal de treball (ERTE), ja que l’objectiu d’aquest és mantenir la plantilla mitjançant la suspensió de contractes de treball i no la seva extinció.

El conseller delegat d'Avalis de Catalunya, Josep Lores, ha explicat que l'objectiu d'aquesta mesura és “arribar a pimes i autònoms que puguin veure's afectades pel Covid-19 aportant liquiditat de manera immediata”. “Es tracta que aquesta tipologia d’empreses puguin mantenir els llocs de treball en aquesta complicada situació”, ha afegit.

 

Per a més informació poden enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

__________________________________________________________________

Avalis de Catalunya, SGR creix en volum d’operacions facilitant l’accés a la financiació a la Pime mitjançant la concessió d’avals

L’acord signat amb la Generalitat de Catalunya, que suposa una línia d’avals bonificats per aquest 2020 de fins a dos milions d’ euros per les pimes catalanes, reduirà en un 66% el cost per a la pime de la comissió anual de la Societat de Garantia Recíproca

AdobeStock 2


Barcelona, 2 de març de 2020.- Una línia d’ avals bonificats de fins a dos milions d’ euros per facilitar l’accés al crèdit a les pimes catalanes per projectes d’ inversió i creixement productiu (amb una previsió aproximada de 300 operacions de finançament avalades anualment). Aquest és l’ acord de col·laboració firmat entre la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i d´Economia i Hisenda, i Avalis de Catalunya, SGR (Sociedad de Garantia Recíproca) per aquest any 2020. L’objectiu: possibilitar i millorar les condicions en l’ accés al finançament de les petites i mitjanes empreses catalanes, afavorir la seva competitivitat i promoure el seu creixement.


Els beneficiaris de la nova línia d’ avals seran pimes o grups d’ empreses amb una facturació anual d’ entre 2 i 50 milions d’ euros, i que facin inversions productives vinculades al creixement empresarial amb un termini de finançament de tres anys o més. La Generalitat serà l’ encarregada de cobrir les dues terceres parts del cost que té l’ aval que sol·licitin les empreses com a garantia d’ un crèdit, ja pro-vingui del Institut Català de Finances (ICF) o de qualsevol altra entitat financera. Això es tradueix en una reducció per a la pime del 66% de la comissió anual de la garantia d’ Avalis.

UNA OPORTUNITAT A l’ALÇA

A Espanya, existeixen actualment un total de 18 Societats de Garantia Recíproca, entitats financeres sense ànim de lucre que faciliten a pimes i autònoms l’ accés al finançament a través de la concessió d’ avals directes. Aquestes possibiliten la millora permanent de l’estructura i condicions financeres –que compten amb el suport d’ experts en finançament disposats a assessorar-les durant tot el procés– per a ajudar a aquestes últimes a accedir al finançament en unes condicions que puguin assumir. La seva activitat està subjecta a la supervisió i inspecció del Banc d’ Espanya i recolzada per institucions com CERSA, Compañía Española de Reafianzamiento, depenent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. A més, els riscos avalats per les societats de garantia recíproca tenen la consideració de “sense risc apreciable” per part del Banc d’ Espanya, la qual cosa redueix el nivell de provisions de les entitats financeres.


En els últims anys, les SGR s’han convertit en una oportunitat per les petites i mitjanes empreses que busquen obtenir finançament. La majoria de casos, es tracta de pimes, algunes d’ elles en fortes fases de creixement, que necessiten dur a terme inversions a llarg termini, per la qual cosa s’ enfronten a nombrosos obstacles quan s’ acosten a les entitats financeres a sol·licitar un préstec, ja que els demanen un aval que garanteixi el retorn del deute. És per això que les petites i mitjanes empreses recorren cada vegada més a les Societats de Garantia Recíproca. Al 2019, es van concedir 19.246 avals a pimes i autònoms, i es van finançar 1.416 milions d’ euros en projectes, gràcies a l’ ajuda i suport de les SGR.

PLENA GARANTIA

Avalis de Catalunya va veure la llum l’any 2003 i, avui en dia, és la tercera Societat de Garantia Recíproca en activitat a nivell estatal. Les xifres parlen: 4.556 socis, 1.698 milions d’ euros formalitzats amb 18.562 avals i 393 milions d’ euros de risc viu. La seva missió no és una altra que procurar l’ accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, a més de millorar les seves condicions de finançament mitjançant la prestació d’ avals davant entitats financeres incloent a l’ ICF. Així mateix, l’ entitat sense ànim de lucre, facilita la licitació i execució de concursos públics.


Entre els socis protectors d’Avalis de Catalunya figuren la Generalitat de Catalunya, l’ Institut Català de Finances, patronals empresarials com Foment del Treball i PIMEC, així como la pràctica totalitat de les entitats financeres que operen a Catalunya. En els últims anys, la SGR ha anat creixent en volum d’avals per autònoms i pimes, la majoria d’ ells financers, amb una mitjana de 116.000 euros, si bé la SGR disposa també d’altres avals tècnics, que son per presentar-se a licitacions, i també avals econòmics, per garantir comandes. “Podem arribar a garantir el 100% de les operacions d’ inversió i les de circulant a risc compartit amb les entitats financeres”, destaca Josep Lores, conseller delegat d’ Avalis.


Per a poder accedir a l’ aval, els interessats han de fer-se socis de la SGR aportant un 3% de l’ operació, import que es reemborsarà arribada la bona fi de l’operació. En els casos d’ operacions que superen els 300.000 euros, “s’avaluen conjuntament amb els responsables de riscos de les principals entitats financeres”, en paraules del conseller delegat. Destacar que els avals prestats són a primer requeriment i que juntament a un ràtio de solvència del 21% ofereix una total garantia a les entitats financeres.

 

Noticia a Ara

__________________________________________________________________

L’ICF, Avalis i la Cecot signen un conveni per a promoure el finançament de projectes de transició energètica

L’objectiu de l’acord de col·laboració és promoure i impulsar la transició energètica de les empreses a través del finançament que l’ICF i Avalis posen a disposició del teixit empresarial català

L’Oficina de Renovables de la Cecot farà de nexe entre les empreses, l’ICF i la societat de garantia reciproca amb l’objectiu d’assessorar-les sobre les diferents solucions de finançament que tenen al seu abast per dur a terme projectes d’inversió d’eficiència energètica i d’autoconsum d’energia elèctrica fotovoltaica

icf avalis cecot

Barcelona, 5 de febrer de 2020. L’Institut Català de Finances (ICF), la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya i la patronal empresarial Cecot han signat un conveni de col·laboració per promoure i impulsar projectes d’inversió en eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica de les pimes catalanes.

L’acord de col·laboració busca promoure i impulsar la transició energètica de les empreses d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits a l’agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquest sentit, les tres entitats es comprometen a col·laborar per participar en la prestació de suport conjunt que millori les probabilitats d’èxit dels projectes d’inversió vinculats a la transició energètica.

En concret, l’Oficina de Renovables de la Cecot, un projecte públic privat de referència per promoure i impulsar la transició energètica entre les empreses, oferirà a les pimes catalanes un servei d’assessorament integral, mentre que l’ICF i Avalis, proveiran dels productes financers més adequats en funció de les seves necessitats.

En aquest sentit, l’ICF i Avalis van posar en marxar la setmana passada la línia de finançament “ICF Avalis Verd” per finançar projectes d’inversió respectuosos amb el medi ambient, com ara els vinculats a l’eficiència energètica. Els préstecs oscil·len entre els 25.000€ i 500.000€ i compten amb un termini de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

Durant l’acte de signatura, celebrat a la seu de l’ICF, el conseller delegat de l’entitat financera pública, Josep-Ramón Sanromà, ha afirmat que “aquest tipus d’aliances incrementen les possibilitats de les pimes de dur a terme projectes sostenibles amb més garanties d’èxit. Com a entitat financera pública, contribuir a l’impuls d’aquest tipus de projectes és essencial per assolir el nostre objectiu: el creixement sostenible de l’economia catalana”.

Per la seva banda, el conseller delegat d’Avalis de Catalunya, Josep Lores, destaca que la garantia d’Avalis “posa de manifest la voluntat de la societat de col·laborar amb les pimes per assolir una transició energètica el més ràpidament possible”.

“Creiem que aquesta col·laboració amb l’ICF i Avalis ens permetrà ajudar a les empreses catalanes en el seu camí de la transició energètica, que puguin fer front als reptes i l’impacte del canvi climàtic i, finalment, a contribuir en la descarbonització de l’activitat empresarial; un objectiu que perseguim des de la nostra Oficina de Transició Energètica de la Cecot”, ha afirmat el secretari general de la patronal catalana, David Garrofé. “L’assoliment dels ODS que marca l’agenda 2030 dependrà de les aliances i el partenariat públic privat i, per tant, com organització de representació empresarial no només ens sentim interpel·lats a contribuir sinó que l’establiment d’aliances com la d’avui formen part del nostre ADN fundacional”, ha afegit Garrofé.

El conveni també contempla la celebració de sessions i actes de divulgació sobre les solucions de finançament de l’ICF i Avalis, així com la identificació de projectes susceptibles de recolzament financer per totes tres entitats.

 

Més informació:

 

- Expansión:

 

expansion 20200206

__________________________________________________________________

 

Avalis de Catalunya supera el 2019 per primera vegada els 150 milions d’euros d’avals atorgats

 

L’entitat assoleix el 2019 la xifra més alta de la seva trajectòria, facilitant avals a més de 1.000 pimes i autònoms

graficAscendentVerd

Barcelona, 3 de febrer del 2019.- Avalis de Catalunya ha tancat el 2019 amb una formalització de garanties de 151 milions d’euros, la xifra més alta de la seva història. Aquesta dada suposa un creixement del 5% respecte a l’any anterior.

Les operacions avalades per Avalis durant aquest any han permès que 304 milions d’euros de finançament induït arribin a pimes i autònoms, ja que les operacions són a risc compartit amb les entitats financeres.

En total, s’han facilitat avals a 1.006 pimes i autònoms diferents. Els avals per operacions de circulant han continuat sent la tipologia d’avals que més pes tenen dins l’entitat, representant un 54% del total. Els avals tècnics són els que més han crescut amb un increment del 59%, si bé tenen un menor pes en la cartera d’Avalis.

Avalis de Catalunya ha apostat el 2019 per les empreses innovadores i de creixement, que han suposat finalment un 32% de les operacions que s’han dut a terme. Un altre dels objectius que s’havia fixat l’entitat era potenciar l’activitat de les startups, amb les que ha realitzat 22 operacions amb garanties per més de tres milions d’euros.

Per aquest 2020 Avalis tindrà com a prioritat la potenciació de l’economia sostenible. En aquest sentit, Avalis i l’Institut Català de Finances (ICF) ja han posat en funcionament una nova línia de finançament per impulsar projectes d’inversió d’aquestes característiques, com els vinculats a l’eficiència energètica, el reciclatge i el tractament de residus.

Avalis també s’ha fixat pel 2020 créixer en operacions d’inversió, atesa la recent signatura del conveni amb el Departament de Vicepresidència i d’ Economia i Hisenda per la reducció del cost dels avals atorgats per Avalis fins a 2/3 parts. Així, el conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, s’ha refermat en el “compromís d’incrementar l’aportació de garanties d’aquest tipus d’ operacions, atès que són la tipologia d’avals en què Avalis pot contribuir més, ja que són operacions a llarg termini i les entitats financeres incrementen les seves exigències a l’hora de concedir finançament”.

 

Més informació:

 

- Expansión:

NoticiaExpansión20200204

LLISTAT NOTICIES

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-li una millor aplicació .

Si no canvia la configuració del seu navegador , vostè accepta el seu ús. Política de privacitat

Accepto

Per què AVALIS DE CATALUNYA SGR utilitza cookies ?

 

AVALIS utilitza cookies per a recuperar informació i d'aquesta manera oferir a l'usuari una navegació més àgil evitant sol·licitar dades que aquest ja va subministrar anteriorment. Així mateix ,  AVALIS utilitza cookies per analitzar el comportament dels usuaris en navegar a la web, resultant una eina molt eficaç per valorar el funcionament de la pàgina web i introduir millores .

 

De quina manera AVALIS utilitza les cookies?

 

AVALIS utilitza les cookies per obtenir informació que considera de gran utilitat . El tipus de cookies que utilitza i la informació que s'obté amb cadascuna queda detallat a continuació en el següent quadre:

 

Tipos de cookies

Propòsit d'aquest tipus de cookies

Cookies analítiques

Aquestes cookies s'utilitzen per analitzar el comportament dels usuaris de forma agregada i anònima incloent el nombre de visitants a la web ia diferents fitxes de producte , la procedència de les visita , dia i hora , plataforma , numero de clics en una fitxa , paraules de cerca que utilitza un usuari per trobar el seu contingut desitjat . D'aquesta manera AVALIS es serveix d'un mitjà de gran utilitat per poder introduir millores en el lloc web i saber quin contingut o disseny és més rellevant per a l'usuari.

Cookies funcionals

Són cookies que ajuden a l'usuari a tenir una millor experiència de la navegació pel lloc. Un exemple d'ús d'aquest tipus de cookies són les que s'utilitzen per emmagatzemar les dades de l'última recerca d'un producte per auto omplir el cercador, el país , ciutat de preferència i últims productes consultats per l'usuari.

Cookie de publicitat

Utilitzem aquestes cookies amb la finalitat de mostrar anuncis en altres pàgines per oferir anuncis més adequats als interessos dels usuaris . En aquest cas tenim tant galetes pròpies com galetes emmagatzemades per tercers.

Cookies tècniques

Les cookies tècniques són necessàries per mostrar correctament la pàgina web i garantir el correcte funcionament del lloc. Aquestes galetes estan relacionades amb la sessió de l'usuari i el login.

 

¿Com puc obtenir més informació sobre les cookies, administrar i / o eliminar-les?


Pots obtenir més informació sobre les cookies i consultar els passos per desactivar la seva instal·lació en les seccions d'Ajuda de les pàgines web cada navegador ,per exemple Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox y Opera.

 

Tingues en compte que si deshabilitas les cookies és possible que tinguis problemes en l'accés i navegació en la web així com a la contractació dels nostres serveis.

 

Si necessites més informació sobre el funcionament de les cookies, així com la forma de eliminar-les, pots dirigir-te als següents enllaços : www.aboutcookies.org y www.allaboutcookies.org

 

D'altra banda , si vols no ser rastrejat per Google Analytics a través de totes les pàgines web , veu al següent link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout