L’ICF i Avalis creen una nova línia de finançament per impulsar inversions respectuoses amb el medi ambient

avalis.icf

Els préstecs, de fins a 500.000 euros, serviran per finançar pimes catalanes que promoguin projectes d’eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica, renovables, reciclatge i tractament de residus, entre altres.


Barcelona, 31 de gener de 2020. L’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya han posat en marxa una nova línia de finançament per impulsar projectes d’inversió respectuosos amb el medi ambient, com ara els vinculats a eficiència energètica, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Els destinataris d’aquesta línia, dotada amb 60 milions d’euros, són pimes amb seu social o operativa a Catalunya, preferentment de 10 a 250 treballadors, que promoguin inversions en projectes d’eficiència energètica i d’autoconsum d’energia fotovoltaica o renovable, de reciclatge o de tractament de residus, entre altres. Els préstecs compten amb la garantia d’Avalis de Catalunya.

Per al conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, “aquesta nova línia de finançament reafirma el compromís tant d’Avalis com de l’ICF per contribuir al desenvolupament sostenible de l’economia catalana, facilitant el finançament a aquelles empreses que volen dur a terme projectes que garanteixin l’energia assequible, segura, sostenible i respectuosa amb el medi ambient”. “Per l’ICF, com a entitat financera pública, és prioritari impulsar la transició energètica de les empreses catalanes tot mantenint la seva sostenibilitat a llarg termini”, ha afirmat Sanromà.

Per la seva banda, el conseller delegat d’Avalis de Catalunya, Josep Lores, destaca que “en els últims quatre anys, les dades sobre emissions no han fet més que corroborar els escenaris més pessimistes. En aquest context, cal que tots els actors estiguem implicats perquè la societat pugui impulsar projectes que ens permetin assolir una transició energètica el més ràpidament possible”.

L’import dels préstecs, denominats “ICF Avalis Verd”, oscil·laran entre els 25.000€ i 500.000€. Pel que fa al termini, els sol·licitants podran demanar el crèdit a un màxim de 10 anys amb possibilitat d’un període de carència de fins a 2 anys.

Aquesta nova línia de finançament complementa l’oferta de solucions financeres destinades a projectes sostenibles, socials i mediambientals que l’ICF posa a disposició d’empreses i entitats. En aquest sentit, l’ICF compta amb préstecs específics per finançar projectes d’economia verda i economia circular, així com altres destinades a augmentar el parc d’habitatge de lloguer social.

 

Més Informació:

 

- Ara:

Notici Avalis verd Ara

 

- Expansión

Noticia Avalis verd Expansion

 

LLISTAT NOTICIES