Avalis de Catalunya atorga avals per 56,5 milions d’euros a pimes i autònoms en el primer trimestre del 2024
Els avals circulant (39%) i els d’inversió (34%) han estat els principals avals sol·licitats pel teixit empresarial. En canvi, els avals tècnics que han representat un 16%, han crescut un 231% en comparació amb el mateix període de l’any passat.
L’activitat d’Avalis de Catalunya ha permès que més de 121 milions d’euros de finançament arribin a pimes, autònoms i autònomes.
Avalis, societat de garantia recíproca de Catalunya, ha tancat el primer trimestre de l’any amb una formalització de noves garanties a favor de pimes, autònoms i autònomes per valor de 56,5 milions d'euros, amb 429 operacions que han avalat 313 clients. Aquestes xifres suposen un increment del 10% en l’import avalat, d’un 19% d’increment del nombre d’operacions i d’un 14% en el nombre de clients, respecte el mateix període del 2023. En el primer trimestre de l’any en curs, les operacions d’avals circulant han estat les més sol·licitades (39%), seguides dels avals d’inversió, que han representat el 34% del total dels avals atorgats.
Els avals tècnics són els que han representat un creixement més important respecte el mateix període de l’any passat, amb un increment del 231%. Al primer trimestre s’han atorgat avals tècnics per valor d’uns 8’9 milions d’euros front als gairebé 2’6 milions de l’any passat. El primer trimestre de l’any passat, el creixement va ser del 73%, per tant, hi ha una tendència de creixement en la sol·licitud d’avals tècnics, cada vegada més valorat per les empreses.
La consellera delegada d’Avalis de Catalunya, Anna Alvarez, destaca la importància que “el teixit empresarial de Catalunya, principalment les pimes, utilitzi cada cop més el suport d’Avalis per a facilitar l’accés al crèdit. Aquest increment d’activitat consolida Avalis com a entitat que impulsa el creixement d’empreses, autònoms i autònomes al país”.
Per províncies, Barcelona lidera el nombre d’avals atorgats amb 343, seguit de Girona amb 39, Lleida amb 25 i, per últim, Tarragona amb 22 avals. Per territoris, d’aquests 343 atorgats a Barcelona, el teixit productiu de la Catalunya central ha rebut 82 avals, seguit del Vallès Occidental i Oriental i la comarca d’Osona.