El Departament d’Empresa i Coneixement i Avalis signen un conveni per a facilitar avals a pimes industrials
El Departament d’Empresa i Coneixement i Avalis signen un conveni per a facilitar avals a pimes industrials
L’acord prioritzarà projectes relacionats amb la digitalització de la indústria, l’augment de la capacitat productiva i la creació o manteniment de l’ocupació
Barcelona, 11 de març de 2019.- El Departament d’Empresa i Coneixement i Avalis de Catalunya SGR han signat un conveni de col·laboració per tal de facilitar les operacions d’aval a projectes de finançament de pimes industrials i serveis a la producció. L’acord té una durada de quatre anys prorrogable fins a quatre anys addicionals.
El Departament, a través de la Direcció General d’Indústria, aportarà fins a un màxim de 410.600 euros. Aquest import servirà per aportar fins a un màxim del 3% de l'import avalat, corresponent a la subscripció de capital a Avalis, per compte de la petita i mitjana empresa, i quedarà retingut com a garantia de la bona fi de les obligacions derivades per l’aval atorgat.
Per tal de formalitzar l'aval l'empresa ha de ser soci partícip d'Avalis, mitjançant la subscripció d'una participació social per valor de 200 euros, reintegrable en el moment de cancel·lació de l'aval sense incidències.
Poden ser destinataris d’aquest conveni les petites i mitjanes empreses industrials i de serveis a la producció amb seu social o seu operativa a Catalunya, o bé ser de nova implantació.
Aquests avals prioritzaran els projectes d’inversió i de circulant que tinguin un impacte cert i quantificable sobre els aspectes següents:
a) La digitalització de la indústria mitjançant l’aplicació de la connectivitat, les tecnologies de la informació i la comunicació, la robòtica i la sensòrica en els seus processos productius i en la resta dels seus àmbits d’activitat.
b) L’increment o el manteniment de la capacitat productiva.
c) La creació o el manteniment de l’ocupació.
d) La dinamització de l’activitat en la cadena de valor, especialment pel que fa als proveïdors locals.
e) La contribució al reequilibri territorial en matèria industrial.
f) La reindustrialització d’instal·lacions productives, objecte de processos de tancament o deslocalització empresarial.
g) La nova implantació industrial.
h) Impuls de la utilització dels residus com a recurs productiu en el marc de l’economia circular.